Την Τρίτη, 17/1/23 οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα τραγούδια από την παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας». 🎶 Το σχολείο μας επισκέφτηκε μέρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Γιώργου Αραβίδη και με βασική σοπράνο τη Βάσια Ζαχαροπούλου. Το σχολείο μας δε, ήταν ένα από τα δέκα μόνο σχολεία που θα παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή στην Αττική!

Ελλείψει σκηνικής δράσης το κενό καλύφθηκε από 13 παιδιά – αφηγητές, που εξιστορούσαν την υπόθεση, ώστε να μπορούμε όλοι οι θεατές να κάνουμε τη σύνδεση με τα τραγούδια.

Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν όχι μόνο από τις υπέροχες μελωδίες που «έλουσαν» την αίθουσα πολλαπλών μας χρήσεων, αλλά και για δύο ακόμα λόγους: α) κάποια από τα παιδιά συμμετείχαν στη χορωδία, η οποία σχηματίστηκε από τη δασκάλα Μουσικής των σχολείων μας, κυρία Χατζηιωάννου Μαριάννα. Συνόδευσαν λοιπόν την ορχήστρα και τη σοπράνο, ερμηνεύοντας με εξαιρετικό συντονισμό δύο από τα τραγούδια της παράστασης και β) η ζωντάνια του μαέστρου σε συνδυασμό με τη διαδραστική φύση της παράστασης έκανε όλα τα παιδιά να νιώσουν μέρος της και  να συμμετέχουν όλα με πολύ μεγάλο κέφι! Κάτι το οποίο φάνηκε περισσότερο μετά το τέλος της παράστασης, όταν αυθόρμητα τα παιδιά της χορωδίας επανέλαβαν τα τραγούδια στα οποία είχαν κάνει πρόβες, κάνοντας και τη σοπράνο να τραγουδήσει μαζί τους! Ένα… encore, δηλαδή, όπως μόνο τα παιδιά μας ξέρουν! 🎻

 

 

 

 

 

H «Mελωδία της ευτυχίας» … ήχησε στο σχολείο μας!