3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας.

  1. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10.00΄

Οι μαθητές θα προσέλθουν τις παρακάτω ώρες:

Ε και Στ τάξεις στις 9.40΄

Γ και Δ τάξεις στις 9.50΄

Α και Β τάξεις στις 9.55΄

Αν υπάρχουν αδέρφια το μικρότερο θα ακολουθήσει το ωράριο του μεγαλύτερου και θα έρθουν μαζί. Οι εκπαιδευτικοί θα παραλάβουν τους μαθητές στην πόρτα και οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του σχολικού χώρου.  Οι μαθητές θα ανέβουν στις τάξεις τους, εκτός της  Α τάξης η οποία θα παρακολουθήσει τον αγιασμό από το προαύλιο. Μετά το πέρας του αγιασμού οι μαθητές όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν. Από τα φαρμακεία θα πρέπει να προμηθευτείτε τα self tests για τρεις εβδομάδες, δηλαδή 6 τον αριθμό τα οποία θα πρέπει να γίνονται 2 φορές την εβδομάδα. Σας παραθέτουμε τη σχετική εγκύκλιο

«Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ

Ειδικά για την πρώτη εβδομάδα το πρώτο self test θα γίνει την Κυριακή για να το έχουν μαζί τους τα παιδιά τη Δευτέρα, ημέρα του αγιασμού. Θα το δηλώσετε στη σχετική σελίδα και θα το εκτυπώσετε για να το ελέγξουμε κατά την είσοδο των μαθητών στην πόρτα. Σας παρακαλούμε να φροντίσετε να είναι εμφανής στη σελίδα και ο σχετικός κωδικός. Οι μαθητές του σχολείου μας χρησιμοποιούν την πόρτα της οδού Φλοίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 8.15΄μέχρι 13.15΄. Αυτές τις μέρες δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Σας παραθέτουμε τη σχετική εγκύκλιο                    «Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.  Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Η αποτελεσματική εφαρμογή της μάσκας σε διάφορα επίπεδα των εκπαιδευτικών βαθμίδων προϋποθέτει τη συνεκτίμηση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών και τη συστηματική εκπαίδευσή τους στις ορθές διαδικασίες εφαρμογής και απόρριψης όπως και την καθοδήγηση και ενεργητική επίβλεψη της συμμόρφωσης σε αυτές.»

Για την Τρίτη και για όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης θα είναι οι εξής:

Α και Β τάξεις προσέλευση 8.00, αποχώρηση 13.15

Γ και Δ τάξεις προσέλευση 8.10, αποχώρηση 13.20

Ε και Στ τάξεις προσέλευση 8.15, αποχώρηση 13.25

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία

Η Διευθύντρια

Καχρίλα Θεοδώρα

 

 

Αγιασμός 2021-2022