Την Πέμπτη 7 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε τους φίλους μας του Ειδικού Σχολείου Μεταμόρφωσης , με τους οποίους έχουμε ξεκινήσει μια ζεστή , φιλική και τρυφερή σχέση.

Οι φίλοι μας αυτοί είναι παιδιά με κινητικές και εγκεφαλικές αναπηρίες. Εμείς μαθαίνουμε μέσα από την επικοινωνία και συναναστροφή μαζί τους να σεβόμαστε τα άτομα με αναπηρία, να επικοινωνούμε και να αλληλοεπιδρούμε στους τομείς όπου μπορούμε.

Στις 7 Μαρτίου λοιπόν, ανταποδώσαμε την επίσκεψή τους, τους επισκεφθήκαμε στο πολύ ωραίο σχολείο τους και πραγματοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις. Αρχικά, παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε μια εξαιρετική παρουσίαση ενός οικολογικού παραμυθιού της Κ. Τσάνταλη , με το οποίο έχουμε ήδη ασχοληθεί στο σχολείο μας, όπως και τα παιδιά του Ειδικού σχολείου ,στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning .

Στη συνέχεια, με τους φίλους μας χορέψαμε σε ρυθμούς Αποκριάς, παίξαμε με τα μπαλόνια, φτιάξαμε μάσκες και σχεδιάσαμε τα χέρια μας γύρω από μια καρδιά , για να συμβολίσουμε την όμορφη συνύπαρξή μας, τη φιλία και το δέσιμό μας!

Στο τέλος μοιράσαμε τα δώρα, ένα για κάθε φίλο μας , που με φροντίδα και αγάπη είχαμε ετοιμάσει οι ίδιοι στο σχολείο μας !

Ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία, γεμίσαμε χαρά, συγκινηθήκαμε! Καταλάβαμε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η συνύπαρξή μας με άτομα που είναι για κάποιο λόγο διαφορετικά από μας, πόσο ωραίο είναι να προσφέρεις χαμόγελο και μια αγκαλιά , όταν ίσως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με κάποιον.

Ήταν μια από τις καλύτερες σχολικές εμπειρίες μας!!!

Πρόγραμμα συνεκπαίδευσης της Ε΄ τάξης με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης